TIEDOTE: Pyhännän koulun liikuntasalin lattia

Pyhännän liikuntahallin laajennus eteni maanantaina 1.4.2019 siihen vaiheeseen, että vanhan osan lattiamattoa ryhdyttiin poistamaan. Poistettaessa havaittiin, että osa betonilaatasta on kosteaa. Päätettiin tehdä tarkempia tutkimuksia samalla, kun lattiamattoa poistettiin. Havaittiin, että laatta on kostea niiltä osin, missä betonilaatan alla ei ole routastyroksia.

Tiistaina 2.4.2019 kävi ulkopuolinen asiantuntija mittaamassa laatan kosteuden koko liikuntahallin osalta. Betonin kostuminen on tämänhetkisen tiedon mukaan johtunut kapilaarisesta kosteuden noususta betonilaatan alla olevassa hiekassa. Kosteustarkistus tehtiin myös pukuhuoneista. Kosteutta löytyi ainoastaan liikuntahallin siltä osalta, mistä routaeristys puuttui.

Tänään keskiviikkona 3.4.2019 pidettiin työmaalla ylimääräinen työmaakokous, jossa pohdittiin kolmea eri vaihtoehtoa tilanteen korjaamiseksi. Yksimielisesti päätettiin tehdä laajimman vaihtoehdon mukaan, jotta voimme turvata hallin turvallisen ja pitkäaikaisen käytön. Liikuntahallin koko vanha betonilaatta sekä osa täyttöhiekasta poistetaan ja korvataan uudella kapilaarisepelillä sekä puriste-eristeellä, jonka päälle valetaan uusi lattia.

Tämän vuoksi liikuntahalli on pois käytöstä näillä näkymin elokuun alkuun.