Palvelut paranevat Pyhännällä

Jouluvalot ovat syttyneet ja merkittävä vuosi on lopuillaan. Vuosi on ollut monella tapaa Pyhännälle hyvä. Monet pitkään yhdessä päättäjien kanssa valmistellut tavoitteet, suunnitelmat ja investoinnit ovat toteutuneet ja siitä voimme olla hyvin iloisia.

Kohentuneet palvelut

Monien vuosien uurastuksen jälkeen Liikekeskuksen avajaisia vietettiin kesäkuun alussa. Liikekeskuksen valmistumisen myötä keskustasta vapautui pieniä liiketiloja uusille palveluyrityksille. Hiljattain avattiin kauneushoitola- kosmetologi ja kukkakauppa. Uudet palveluyritykset ovat tervetulleita ja toivotaan yrityksille menestystä.

Vapaa-aika toimeen panostettu

Koulukeskukseen valmistui elokuussa liikuntahallin laajennus ja kuntosali. Voimme nyt tarjota kuntalaisille paremmat ja viihtyisämmät tilat kuntoilla ja liikkua. Uusilla tiloilla haluamme houkutella kuntaan myös uusia asukkaita. Liikuntasalin käyttö Pyhännällä on maksutonta.

Halpa veroäyri houkuttimena

”Verokarhulla on Pyhännällä huonot eväät”

Pyhännän veroäyri on Pohjois-Pohjanmaan kunnista edullisin 19.75.Oletko ajatellut mitä säästät, kun asut Pyhännällä? Suosittelen käymään Ylen kuntaverolaskurilla, tässä linkki https://yle.fi/uutiset/3-10035200

Kunta                 vero-%              e/v                      erotus

Pyhäntä            19.75                  6031 e               0

Siikalatva          22                        6718 e               +687 e

Kajaani              21                        6413 e               +382 e

Kärsämäki        21.5                     6565 e               +534 e

(Palkkatulon ollessa 3000e/kk laskuri näyttää näin)

Veroäyrillä on merkitystä.

Säästöllä käy kerran vuodessa esim. Kreetan saarilla tai ostaa kuukauden ruuat keskivertoperheelle.

Vielä ehtii muuttaa Pyhännälle. Tervetuloa!

Tuulipuiston rakentaminen

Piiparintien varteen rakennetaan Suomen suurinta tuulipuistoa. Tuulivoimaloita alkaa ilmestymään alueelle syksyllä 2020 ja tuulipuisto on kokonaan valmis vuoden 2021 loppuun mennessä. Tuulipuisto tuo kunnalle huomattavasti lisää kiinteistöverotuloja, joilla voidaan parantaa edelleen kunnan palveluja ja pitää veroprosentti alhaisena. Hanke on todella merkittävä Pyhännän kunnalle.

Tonttitarjonta monipuolista

Kunta on kaavoittanut lisää teollisuustontteja Leiviskänkankaan teollisuusalueelle ja rivitalotontteja Järvihelmen tontille ja Koulutien varteen. Meillä on nyt tarjota rakentajille edullisia teollisuus- omakotitalo- ja rivitalotontteja. Osa rivitalo- ja omakotitalotonteista on omarantaisia.

Infraa rakennettu Leiviskänkankaan teollisuusalueelle

Leiviskänkankaan teollisuusalueelle on rakennettu kesän aikana uutta Maustetien linjausta, joka valmistuu lopullisesti ensi vuonna. Uudelle teollisuusalueelle on rakennettu myös katuvalaistusta lisää.

Asuntotilanne

Asuntopuolella on edelleen eniten haasteita. Loppukesästä valmistui selvitys siitä, miksi Pyhännälle ei muuteta. Suurin este muutolle on kunnan heikko vuokra-asuntokanta. Vuokra-asuntoja on, mutta ne eivät vastaa hinta- ja laatusuhteeltaan kysyntää. On liian paljon 70-luvulla rakennettuja, lähes 50 vuotta vanhoja asuntoja, jotka ovat tulleet elinkaarensa päähän. Rakennusten purkamista ja uusien asuntojen rakentamista on määrätietoisesti jatkettava. Asunto- ja majoitustarve lisääntyy muutenkin merkittävästi tuulipuiston rakentamisen myötä. Kunta haastaakin yksityiset mukaan asuntorakentamiseen asuntotilanteen parantamiseksi. Myönteistäkin asuntorintamalla tapahtuu; joulukuussa valmistuu Huoltotielle viisi (5) uutta rivitaloasuntoa.

Joulun rauhaa

”Juosta pittää joulu tulloo”. Joulu tulee joka tapauksessa, teemme, olemme tekemättä tai olemme  tekevinämme. Joulu tulee monesti hyvin pienistä asioista. Joulun tunnelmaan riittää, vaikka yksi asia näistä: kynttilän loiste, joulusauna, joulukinkku, piparkakkujen ja torttujen tuoksu tai hyvä joulumusiikki. Joulun aika on rauhoittumista kiireisen elämän keskellä. Joulun perinteiset arvot ovat pysyviä ja turvallisia; niiden ääreen on mukava pysähtyä.

Hyvää adventin ja joulun aikaa kaikille!

Timo Aitto-oja, tekninen johtaja