“Viestikapulan" siirto Joukolta Ismolle

Vahva selkänoja ottaa kunnanjohtajan tehtävä vastaan

Kunnanjohtajaksi valinta on pitkä prosessi. Siihen liittyy monta vaihetta ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Minulle oli todella tärkeää, että haastatteluryhmä, kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto oli yksimielisesti valintani takana. Yksimielinen päätös valinnan osalta antaa hyvän pohjan aloittaa tehtävässä ja tekee samalla nöyräksi. Lupaan olla luottamuksen arvoinen tehtävässäni.

 

Perehdytys

Jouko Nissinen antoi minulle perehdytyksen useampana päivänä. Joukon otteesta huomasi, miten sitoutunut osaaja hän on ollut Pyhännän kunnanjohtajana. Joukon kanssa käytiin asioita laajalti läpi ja sitä kautta sain hyvän kuvan päivän tilanteesta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kun Jouko on luonut vahvan perustan mistä ponnistaa kohti tulevia haasteita.

 

Mistä tulen

Asun tällä hetkellä  Kajaanissa, mutta muutan Pyhännälle 1.9 alkaen. Sain mukavan asunnon läheltä työpaikkaa kunnan omistamasta rivitalosta. Minulla on työkokemusta n. 33 vuotta, josta esimiestehtävissä 28 vuotta ja asiantuntijatehtävissä 5 vuotta. Siirryin Pyhännän kunnanjohtajaksi Haapaveden-Siikalatvan elinkeinojohtajan tehtävistä. Aikaisemmassa tehtävissä olen päässyt pehtymään laajalti Pyhännän elinkeinoelämään ja kunnan kehittämishankkeisiin. Harrastan aktiivistaa liikuntaa mm. lenkkeily, pyöräily ja kuntosali sekä monenlaista hyötyliikuntaa mm. metsänhoitotyöt ja marjastus.

 

Miten liikkeelle

Tärkeää alussa on perehtyä huolella kuntastrategiaan ja eri vastuualueiden päivän tilanteeseen. Tulen tekemään kyläkierrokset kaikille kylille ja sitä kautta pääsen tapaamaan kuntalaisia kasvotusten. Yrittäjien kanssa vuorovaikutuksen toivon olevan päivittäistä, jotta voimme varmistaa elinkeinojen jatkuvan kehittämisen. Monenlaisia akuutteja asioita on myös meneillään, joten niihin pitää tarttua konkreettisesti heti alkuvaiheessa. Aikaa ei ole harjoitteluun, vaan heti alusta lähtien pitää yhdessä osaavan ja monitaitoisen organisaation kanssa lähteä viemään asiota eteenpäin tiiminä.

 

Vuorovaikutus ja osallistaminen

Minulle on todella tärkeää vuorovaikutteisuus ja osallistaminen kaikilla tasoilla. Toivonkin, että jokainen rohkeasti nostaa esille uusia ajatuksia ja ideoita, joilla kuntaa voimme kehittää yhdessä. Tykkään suorasta palautteesta kasvotusten olipa kysymys mistä asiasta tahansa.  Lähden johtajuudessa siitä, että asioista keskustellaan laajalti osallistamalla ja sitten viedää asioita eteenpäin ponnekkaasti. Olen todella innoissani, kun pääsen päättäjien, organisaationi, yrittäjien ja kuntalaisten kanssa kehittämään Pyhäntää entisestään.

 

Pidetään yhteyttä!

 

Ismo Mäkeläinen, vs. kunnanjohtaja