Joukkoliikenneyhteydet

Pyhännälle kulkee suoria linja-autovuoroja useista eri suunnista ympäri vuoden. Pyhännällä pysähtyvät Oulun ja Kuopion väliset kaukoliikenteen linja-autot. Linja-autojen kaukoliikennettä täydentävät reiteillä Ylivieska-Haapavesi-Piippola-Pulkkila-Pyhäntä ja reitillä Pyhäntä-Kärsämäki ajettavat seutuliikenteen linja-autovuorot. 

Kaukoliikenteen linja-autovuorojen lisäksi Pyhännälle pääsee vaihtamalla Ylivieskan rautatieasemalla junasta Pyhännälle kulkevaan linja-autoon. Myös joiltakin Kärsämäellä pysähtyviltä kaukoliikenteen linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä Pyhännän suunnan linja-autoliikenteeseen. Vaihtoyhteyksien aikataulut ovat erillisessä liitteessä. Varmista aina ajantasaiset aikataulut ennen matkaa kohdassa Lipputuotteet ja aikataulut mainituista palveluista.

Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Pyhännällä on liikekeskus.

Ylivieska-Haapavesi-Piippola-Pulkkila-Pyhäntä

Reitillä ajetaan arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vuoroja liikennöi Paakinahon Liikenne Oy. Vuorot kuljettavat koulupäivisin toisen asteen opiskelijoita Haapavedellä, Piippolassa ja Ylivieskassa sijaitseviin oppilaitoksiin. Vuoroilla pääsee myös asioimaan Ylivieskaan ja Haapavedelle arkena sekä lauantaisin ympäri vuoden.

Useimmilta vuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa arkipäivisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ympäri vuoden. Vaihtoyhteyksiä on Helsingin suunnan junien kanssa. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Pyhäntä-Kärsämäki

Reitillä ajetaan koulupäivisin. Vuoroja liikennöi Oy Rytkönen & Co. Vuorot kuljettavat pääosin Kärsämäen lukion opiskelijoita, mutta yksittäisiltä vuoroilta on vaihtoyhteyksiä linja-autojen kaukoliikenteeseen Kärsämäellä. Vaihtoyhteyksiä on Jyväskylän ja Helsingin sekä Oulun ja Rovaniemen suunnan linja-autojen kanssa. Vaihtopysäkkejä ovat Keskuskatu 20 E/P ‑pysäkit valtatien 4 varrella aivan Kärsämäen keskustassa.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita seutuliikenteen linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Verkosta kertalippuja on saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Säännöllisesti matkustavan kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua halvempaa. Sarjalipun hinta perustuu matkan pituuteen. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoissa.

Lipputuotteita juniin sekä junien aikatauluja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta. Lipputuotteita kaukoliikenteen linja-autoihin on saatavilla mm. Matkahuollon aikatauluhausta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä mahdollisesti liikennöitsijöiden omista verkkokaupoista. Kaukoliikenteen linja-autojen aikatauluja on saatavilla lisäksi mm. Matkahuollon reittioppaasta ja liikennöitsijöiden verkkosivuilta.

Liite 1

Liite 2
 

Linkkiluettelo

Matkahuollon aikatauluhaku
www.matkahuolto.fi

Matkahuollon reittiopas
https://reittiopas.matkahuolto.fi/

Matkahuollon Reitit ja liput -mobiilisovellus
https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Google Maps
https://maps.google.fi

VR:n verkkosivut
www.vr.fi

Oy Rytkönen & Co:n verkkosivut
www.rytkonenco.fi

Paakinahon Liikenne Oy:n verkkosivut
www.paakinaho.fi