Kirjastoaineisto

Aineistohaku

Pyhännän kirjaston aineisto on haettavissa Joki-kirjastojen yhteisestä tietokannasta, josta voi

  •  etsiä aineistoa
  •  tarkistaa, onko aineisto hyllyssä vai lainassa ja onko siitä varauksia
  •  varata aineistoa, muista valita noutopaikka
  •  tarkistaa omat lainat ja varaukset ja mahdolliset maksukertymät sekä omat yhteystiedot
  •  uusia lainat (enintään 5 kertaa ennen eräpäivää)
  •  perua varaukset

Omien lainojen ja varausten käsittelyä varten tarvitaan kirjastokortin numeron lisäksi PIN-koodi, jonka saa henkilökohtaisesti kirjastosta.

Laina-aika ja lainojen uusiminen

Kirjoilla ja äänikirjoilla laina-aika on 28 vrk. Varatuimpien kirjojen laina-aika on 14 vrk (nopeakiertoiset). Lehdillä, tallenteilla (musiikkiäänitteet, DVD- ja Blu-ray -levyt) ja peleillä (lautapelit ja konsolipelit) laina-aika on 14 vrk.

Lainat voi uusia enintään viisi kertaa, jos aineistoon ei ole varauksia ja kirjastokortilla on lainausoikeus. Pikalainoja ei voi uusia. Lainat voi uusia Jokiverkkokirjastossa, kirjastossa, kirjastoautossa, sähköpostilla tai puhelimella.

Varaukset

Joki-kirjastojen aineistoa voi varata kirjastossa, kirjastoautossa tai verkkokirjastossa. Varaaminen on maksutonta. Kirjastossa voi olla myös aineistoa, jota ei voi varata, esimerkiksi pikalainoja.

Kun varattu aineisto on noudettavissa kirjastosta, siitä saa ilmoituksen valinnan mukaan sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeellä. Varaus on noudettava 7 vuorokauden kuluessa saapumisilmoituksen lähetyksestä.

Kirjastoon on ilmoitettava, jos ei pääse noutaman varausta ennen viimeistä noutopäivää. Jos varausta ei nouda tai peru ajoissa, siitä veloitetaan yksi euro.