Palvelut

Lainaaminen

Kirjastoaineiston lainaamiseen tarvitaan kirjastokortti.

Kirjastossa on käytettävissä ja lainattavissa fyysistä aineistoa ja e-aineistoa. Kirjasto ei vastaa lainatun aineiston sisällöstä eikä tietojen oikeellisuudesta eikä sen aiheuttamista vahingoista asiakkaille.

Kirjastoissa noudatetaan elokuvien ja pelien lakisääteisiä ikärajoja.

Kaukopalvelu

Ellei tarvittava aineisto löydy Joki-kirjastojen kokoelmista, se voidaan kaukolainata muualta Suomesta tai ulkomailta. Kaukolainoissa noudatetaan lainan antavan kirjaston laina-aikoja ja maksuja.

Tietokoneet ja internet

Kirjastossa on asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita. Kirjastossa työskentelyä varten voit varata koneen käyttöösi.

Kaikissa koneissa on internet-yhteydet, tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentaohjelma ja USB-portit. Koneilta on tulostusmahdollisuus. Tulostushinnoittelu löytyy maksut sivustolta, paperia saa lainaustiskiltä. Koneisiin saa kuulokkeet virkailijoilta.

Joki-yhteistyö

Joki-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta. Joki-kirjastojen väliset lainat ovat maksuttomia.

Joki-kirjastoihin kuuluvat Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan kirjastot.

Tietopalvelu

Henkilökunta palvelee tietopalveluasioissa. Asiakas voi hakea tietoa kirjaston koneilta. Kirjaston käytössä on kansallisia tietokantoja. Tiedonhakupyyntöjä voi jättää myös puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakas voi käyttää myös valtakunnallista Kysy Kirjastonhoitajalta -palvelua.

Tutkijanhuone

Varaukset asiakaspalvelusta.