Yrittäjyys ja elinkeino

Pyhäntä elää yrittäjyydestä

Pyhäntä on Suomen teollistunein kunta, sillä 63 % työvoimasta saa toimeentulonsa teollisuusuudesta. 

Kunta käynnisti aktiivisen elinkeinopolitiikan jo 1960-luvulla ja kehitystyö jatkuu, nyt pääasiassa yritysvetoisesti. Leiviskänkankaan teollisuusalue on laajentunut ja teollisuuden tuotanto monipuolistunut. Teollisuusrakentaminen on vilkasta ja työpaikkakehitys on positiivinen.

Kunnasta löytyy edullisia teollisuustontteja yritysten tarpeisiin, hyvä yritysympäristö, vaihtoehtoja asumiseen ainutlaatuisen luonnon keskellä ja asianmukaiset kuntapalvelut.

Pyhännän yrityselämä perustuu alueelta saataviin raaka-aineisiin, ennenkaikkea puuhun. Puutuotealalle on syntynyt uusia yrityksiä niin, että puutuotealan osaaminen ja tuotteiden laatu ovat erittäin korkella tasolla. Myös elintarviketeollisuudella on vuosikymmenten perinteet paikkakunnalla ja viime vuosina tämä teollisuudenhaara on laajentanut merkittävästi toimintojaan Pyhännällä. 

Yritysympäristö Pyhännällä on hyvä. Jos yritysidea syntyy, yritysneuvonta kunnassa ja seutukunnassa toimivat ja aloittava yrittäjä otetaan mielihyvin vastaan. Yhteistoiminnalla pyritään idean jalostamiseen yritykseksi. Kaavoitettuja teollisuustontteja löytyy ja kunnallistekniikka tonteille rakennetaan. Alueella on työvoimaa ja hyvätasoisia vuokra-asuntoja ja tontteja on saatavilla.

Yritysneuvonta

Pyhännän kunnassa yritysneuvontaa tarjoaa kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen
040 1912 201 / ismo.makelainen(at)pyhanta.fi

Yhteistyökumppaneina yritysneuvonnassa ja hanketoiminnassa ovat myös:

 • yritysneuvoja Pasi Anttila
  041 5012 422/pasi.anttila[at)siikalatva.fi
   
 • Haapaveden-Siikalatvan seutukunta
  seutukuntajohtaja Tarja Bäckman
  050 5535 510/tarja.backman/(at)siikalatva.fi
   
 • Maaseudun kehittämisyhdistys Keskipiste-Leader ry
  toiminnanjohtaja Ilkka Peltola
  0400 838 528/ilkka.peltola(at)keskipisteleader.fi

Lisäksi tietoa löytyy nettiosoitteesta: www.yritystulkki.fi/fi/alue/pyhanta/